Matematik

vektor a og b

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

To vektorer er givet ved

avektor=(3,4)

bvektor=(2,t)

Bestem værdien af tallet t, så a vektor og b vektor er ortogonale.

Gælder det så ikke at:

avektor ⊥ bvektor    -->  avektor*bvektor=0

Indsætter tallene:

avektor*bvektor = a1*b1+a2*b2

3*2+4*t=0

6+4t=0

t=-6/4

Passer dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Ja, det er helt rigtigt, både argumentationen og udregningen. Omend den vej du bruger nok er


Svar #2
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

jo det har du ret i :) men tak


Skriv et svar til: vektor a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.