Matematik

HJÆLP. Reduction & ligninger.

24. marts 2010 af miiakirk (Slettet)

hej, har lidt problemer med nogle opgaver til en afl.

Opgavesættet er fra studentereksamen august 2008, matematik b.

opgave 1: reducer (a+2b)^2) -a(a+4b).

opgave 4:

Løs ligningssystemet:

4x+5y = 13.

x-y= 1.

Håber i kan hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af MN-P (Slettet)

opgave 1: reducer (a+2b)^2) -a(a+4b).   du har vist glemt en ( eller fået en for meget

(a+2b)2-a(a+4b)

a2+4ab+4b2- a2-4ab                kvadratet på en to leddet størrelse             ganger ind i parentesen

de sorte led går ud mod hinanden

4b2

opgave 4:

Løs ligningssystemet:

4x+5y = 13.

x-y= 1.⇒ x=1+y        indsættes i den anden ligning

4(1+y)+5y=13

4+4y+5y=13

9y=13-4

y=1

x=y+1

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af Boel22 (Slettet)

1. (a+2b)^2) -a(a+4b) =

a^2 + (2b)^2 + 2*a*2b - a^2 - 4ab =

a^2 + 4b^2 + 4ab - a^2 - 4ab =

4b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af mstouby (Slettet)

 Til opgave 4:

Du skal løse ligningssystemet

   4x + 5y = 13

   x - y = 1.

Lad os først se på den nederste ligning. Af den får du ved at lægge y til på begge sider, at

   x = y + 1

Lad os nu indsætte dette i den første ligning. Så har vi

   4(y+1) + 5y = 13

Hvis vi reducerer lidt, så får vi

   4y + 4 +5y = 13

Ved at trække 4 fra på begge sider og samle y'erne, får vi

   9y = 9

Nu er det let at se, at y = 1. Nu mangler vi bare at finde x. Men vi har jo allerede fundet ud af, at x = y + 1, så Vi kan jo bare indsætte og få x = 1 + 1 = 2.

Ved at indsætte i ligningerne (en god ide!) så ser vi let, at det passer. Denne teknik hedder substitution, og det er ikke altid den letteste, men det er nok den letteste at forstå, og den virker altid.

\Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af Ristedorte (Slettet)

Opgave 1: a2 + 4b2 -a2 -4ab = 4b2 - 4ab

Tror jeg nok. 


Svar #5
24. marts 2010 af miiakirk (Slettet)

Tusind tak alle sammen. Især MN.P, ved hvordan jeg skal gøre til en anden gang  (:


Skriv et svar til: HJÆLP. Reduction & ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.