Matematik

Hjælp til noget matematik :)

25. marts 2010 af tomaten123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej derude, har mega travlt - skriver SRO og har samtidig en mat aflevering for til imorgen.. Håber der nogle venlige sjæle som kan hjælpe. :)

I trekant ABC er a = 10, b = 15 og c = 21

Bestem vinklen til A, og bestem arealet af trekant ABC. 

Massen af en klump af den radioaktive isotop -Ni - 63 er bestemt ved f (t) = 2e^-0,007534t

hvor t er tiden (målt i år), og f(t) er massen af klumpen (målt i gram) 

a) bestem halveringstiden, og bestem, hvor mange år der går, før massen af klumpen er 0,5 g. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2010 af peter lind

Brug cosinusrelationen og at arealet af en trekant er ½ gange produktet af 2 sider gange sinus af mellemliggende vinkel.

Løs ligningerne 1 = e-0,007534t og 0,5 = e-0,007534t I den sidste kan du også bruge at de0,5 gram er det halve fra den første.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2010 af mathon

   Heron
                2s = (a+b+c) = 10+15+21 = 46

                T2 = s·(s-a)(s-b)·(s-c) = 23·(23-10)·(23-15)·(23-21) = 23·13·8·2 = 4784

                T = 47841/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af Sunbright (Slettet)

Hey, jeg forstår ikke rigtig hvordan I finder arealet af trekanten ABC? 

Håber der er nogle der vil forklare..

//


Skriv et svar til: Hjælp til noget matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.