Matematik

Differentialligning

26. marts 2010 af 88tine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp! Jeg skal bestemme den løsning til differentialligningen dy/dx = x, der går gennem punktet (a,b) = (1,2). Kan ikke finde den rigtige metode!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2010 af mathon

                         y = (1/2)x2 + k
gennem (1,2)

                         2 = (1/2)·12 + k

                         (4/2) = (1/2) + k

                         (3/2) = k

                         y = (1/2)x2 + (3/2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2010 af PeterValberg

Når der "bare" står dy/dx = x skal du bare integrere (da dy/dx er f'(x))

Det er alle stamfunktioner til f'(x), men du skal have fat i den, der går gennem P(x,y) = (1,2), det gøres ved at indsætte punktets koordinater i ligningen, derved finder du værdien for integrationskonstanten k:




Derved bliver forskriften for den stamfunktion til dy/dx = x, der går gennem P(1,2):


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
27. marts 2010 af 88tine (Slettet)

Mange tak for svarene!!


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.