Matematik

mat

26. marts 2010 af dfordonaldduck (Slettet)

hej, jeg skal reducerer udtrykket

 8*p*q3/2*p*q

jeg er lidt lost i, hvordan ville i reducerer den

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forudsat at p og q er ≠ 0, og forudsat, at der er en usynlig parentes omkring (2*p*q) i nævneren, kan du forkorte med 2pq til 4q2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Du kan blot dividere nævneren op i tælleren - det ser nemlig ud til, at mange af størrelserne går ud. Du skulle da gerne nå frem til 4q2. Hvis du da forstår, hvad i alverden jeg mener, hehe. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2010 af mathon

      23·p1·q3/(2·p1·q1) = 23-1·p1-1·q3-1 = 22·p0·q2 = 4·1·q2 = 4·q2


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.