Matematik

lineær funktion

27. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal bestemme en forskrift for en lineær funktion f, som beskriver den forventede levealder for nyfødte.

Årstal: 1900 og 1975

Forventet levealder for nyfødte (år): 46 og 70

Hvis jeg så siger: (70-46)/(75-00) får jeg a = 0,32... Men hvordan bestemmer jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2010 af Proprium (Slettet)

a = Δy/Δx

b = y1-ax1


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den lineære forskrift er

y = f(x) = ax + b

Du har bestemt a. Bestem nu b ud fra de givne oplysninger, at f(00) = 46. Hvis x angiver antal år efter 1900, er b = 46.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af MN-P (Slettet)

x er år, men er x=0 for år 1900 eller for år 0 ?

Det bør du beslutte og oplyse

a=(70-46)/(1975-1900)=24/75=8/25=32/100=0,32   samme værdi i begge ovennævnte tilfælde

Da du har valgt at bruge 1900 som år 0 indsættes (0,46) i formlen for den rette linie

y=ax+b

46=0,32*0+b

46=0+b

b=46

så fik du lidt mere forklaring


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.