Matematik

Differentiering af en sumtegnsfunktion

28. marts 2010 af kristinaxx (Slettet)

Hej

Sidder og skal have fundet den afledte til

f(y)  =  "sumtegn"(n=120, i=1):  c / (1+ 0,25y)^i

hvor c er en konstant.

Ser jeg bare bort fra sumtegnet og sætter det på igen efter endt differentiering? Gør jeg dette, får jeg:

f' (y) = ”sumtegn”(n=120, i=1):  -0,25*c*i*((1+0,25y)^-i-1)

Udtrykket jeg kommer frem til skulle gerne være mindre end nul, men det er dette ikke.

Håber nogle kan se hvor jeg laver en fejl ??

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du differentierer en endelig sum af funktioner ved at differentiere hver af addenderne.

Hvis din constant c er > 0, er dit udtryk for f'(y) jo < 0, da -0,25 < 0 og resten af faktorerne (forudsat at 1+0,25y > 0) er > 0.


Svar #2
28. marts 2010 af kristinaxx (Slettet)

vil det sige det er rigtigt eller forkert det jeg har gjort??

Men ved indsættelse, får jeg bare et positivt tal:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at være rigtigt. Og det ser da ud til at være negativt, under de antagelser jeg angav i #1.


Svar #4
28. marts 2010 af kristinaxx (Slettet)

Ok! Må være mig der regner efter forkert så.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentiering af en sumtegnsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.