Matematik

Ligning-hjælp til udregning??

29. marts 2010 af Luise123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er gået i stå med to ligninger. Jeg kan simpelthen ikke komme frem til det rigtige resultat

1) 3x - (6x + 2)2 + 4(½x + ½) resultat -7x - 2

2) 2x(3x + 4y + 2) - (x - 2)(6x + 8y) resultat 16x + 16y

Er der nogen der kan vise mig udregningerne?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af Proprium (Slettet)

1.

3x - (6x+2)2 + 4(½x+½) =

-9x-4+2x+2 =

-7x-2

2.

2x(3x + 4y + 2) - (x - 2)(6x + 8y) =

6x2 + 8xy + 4x - (6x2 + 8xy - 12x - 16y) =

6x2 + 8xy + 4x - 6x2 -8xy + 12x +16y =

16x + 16y

Hvis jeg forstår dig rigtigt?


Svar #2
30. marts 2010 af Luise123 (Slettet)

Ja det gør du. Mange tak


Skriv et svar til: Ligning-hjælp til udregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.