Matematik

Værdimængde af andengradspolynomium

29. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde en værdimængde af et andengradspolynomium der har toppunkterne (1,5 ; -2,5)

Jeg har forestillet mig værdimængden for -2,5 hedder [-2,5 ; ∞[ Er dog ikke helt sikker. Og hvis dette er rigtigt er jeg slet ikke sikker på hvad værdimængden for 1,5 er.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette.

Venlig hilsen

/Niclas


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af mathon

         f(x) = ax2 + bx + c    toppunkt T(t1,t2)

                     a>0      Vm(f) = [t2,∞[
          
                     a<0      Vm(f) = ]-∞;t2]


Svar #2
29. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Så nu når min forskrift hedder: f(x) = 2x2-6x+2 med toppunkterne (1,5 ; -2,5), kan jeg altså konstatere at værdimængden hedder:

VM (f) = [-2,5 ; ∞[  ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2010 af mathon

Jaaa


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - parabelen med den angivne forskrift har kun eet toppunkt, nemlig punktet (1,5 ; -2,5)


Svar #5
30. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Tak for svaret til jer begge! Gav lidt mere mening i forhold til hvad jeg sidder med nu :)

/Niclas


Skriv et svar til: Værdimængde af andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.