Matematik

Grænseværdi

29. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har siddet med en regnestykke omhandlende biltæthed i DK.

Jeg har fundet frem til følgende forskrift N/t)=315/(1+(13/22)e^(-0,0004*315*t)) hvor N er biltætheden pr. 1000 indbygger i DK og t er tiden efter 1968.

i år 1968: N(0)=198

og i 2008: (40)=313,8 <-- Dette er jo meget tæt på grænseværdien, fra forskriften, på 315.. Men hvad betyder det? Hvordan skal man kommentere det`?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2010 af Isomorphician

Jeg tror du har fat i det der skal ud af opgaven, nemlig at det er tæt på grænseværdien.

Du kan evt. inddrage hvor meget biltætheden er steget på de "kun" 40 år der er gået.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.