Matematik

Tangent til kugle

29. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg, om en linje er tangent til en kugle?

Linens parameterfremstilling er: (x,y,z)=(-8, 2, -3)+t(-5, 7, -3)

og Kuglens er: (x-2)^2+(y+1)^2+(z+1)^2=42


Svar #1
29. marts 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hov.. der skulle stå: K: (x-2)^2+(y+1)^2+(z-1)^2=42


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af Isomorphician

Indsæt:

x = -8 - 5t

y = 2 + 7t

z = -3 - 3t

i kuglens ligning og reducer til andengradsligning, og se på hvor mange løsninger der er.


Svar #3
01. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Men jeg får at t=-1.. Hvordan kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2010 af Isomorphician

Du skal ikke se på hvad t bliver, du skal blot se på hvor mange løsninger der er.


Skriv et svar til: Tangent til kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.