Matematik

Indtastning på lommeregner

30. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en diskriminant der skal udregnes, som hedder:

d = -42-4*(-1)*(-4)

Er i tvivl om man skal taste den ind i lommeregneren så den står skrevet med det første -4 i parantes (da det er ophøjet i anden), eller om man ikke skal. Det giver nemlig 2 forskellige resultater.

d = -42-4*(-1)*(-4) giver -32 tastet sådan ind på en TI-89

d = (-4)2-4*(-1)*(-4) giver 0 tastet sådan ind på en TI-89

Er der nogen der ved hvad der er det rigtige at gøre i denne her situation?

Vh

/Niclas


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Det sidste resultat er rigtigt. Du skal skrive (-4)2 og ikke -42.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2010 af PeterValberg

det 2'eren, der er den rigtige, idet jeg antager, at din andengradsligning er noget i retning af: -x2 - 4x - 4 = 0 

diskriminanten er jo b2 - 4ac og da b er -4 må det naturligvis være (-4)2 og ikke -42 hvilket er noget helt andet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. marts 2010 af NiclasHansen (Slettet)

Tak for hjælpen til jer begge!

Og #2, ja det er lige præcis sådan min andengradsligning ser ud :)


Skriv et svar til: Indtastning på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.