Matematik

Skal lige bruge en flink sjæl

31. marts 2010 af cycon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn differentialkvotienten af følgende funktioner:

f(x)=ln(x)*x

f(x)=e^x*x^2

f(x)=sin(x)*cos(x)+x

f(x)=(2x^2+x-1)/x+2

f(x)=sin^2(3x)
 

Er slet ikke god til differentialregning. Nogen der kan hjælpe, tror inderst inde at det er ret simpelt.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af mathon

       (f·g)' = f '·g + f·g'

       (f/g)' = (f '·g - f·g')/g2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af bolani (Slettet)

a) ln (X) + 1

c) (π*cos (2x))/180 + 1

d) 2x2+8x+3     /      (x+2)2

Det hvad jeg lige kunne klare


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2010 af mathon

     f(x) = ln(x)•x     x>0

     f '(x) = x-1•x + ln(x)·1 = 1 + ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2010 af mathon

b)
      f(x) = ex•x2

      f '(x) = ex•x2 + ex·2x = x(x+2)ex

............

e)

     (f(g(x)))' = f '(g(x)·g'(x)

     f(x) = sin2(3x)

     f '(x) = 2·sin(3x)·(3x)' = 2·sin(3x)·3 = 6·sin(3x)


Svar #5
31. marts 2010 af cycon (Slettet)

Hey mathon, mange tak. Men meningen med de her opgaver er at de skal laves i hånden, jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive hvordan jeg kommer frem til det resultat du får.  


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2010 af bolani (Slettet)

F.eks. ved den første står der:

ln (x) * x

, som Mathon skriver bliver det ifølg en regneregl

= ln(x)' * x + ln(x) * x'

= (  (1/x) * x  ) + ( ln(x) * 1  )

den første parantes bliver 1

den anden parantes bliver ln(x)

dem lagt sammen giver

1 + ln(x)

* det er bare almindelige regneregler der er brugt ved alle (Mathon - ikke mine) udregninger. - måske med enkelte mellemregninger hoppet over.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2010 af mathon

e)

(f(g(x)))' = f '(g(x)·g'(x)

f(x) = sin2(3x) = (sin(3x))2

g(x) = 3x

f(x) = (sin(g(x))2

f '(x) = 2·(sin(g(x))2-1·g'(x) = 2·(sin(g(x))·g'(x) = 2·(sin(g(x))·(3x)' = 2·(sin(3x)·3 = 6·sin(3x)


Skriv et svar til: Skal lige bruge en flink sjæl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.