Studievalg og videregående studie

Videregående uddannelse 2010 - optagelse

31. marts 2010 af Roman Garcia

Jeg er lige faldet over en artikel, som muligvis vil være interessant for nogle.

Politiken skrev, at antallet af kvote 2-ansøgere til Københavns Universitet nærmest er eksploderet. Der er i alt blevet modtaget  10.290 ansøgninger, og det er det største antal nogensinde. Til sammenligning modtog universitetet sidste år 7.885 ansøgninger i kvote 2.

Det er specielt uddannelser som medicin og jura, der har modtaget mange ansøgninger.

Det siger selvfølgelig ikke noget konkluderende om adgangskvotienten på de enkelte uddannelser, men mange ansøgere er ofte lig med høje gennemsnit, så jeg tvivler lidt på, at adgangskvotienterne kommer til at falde i år.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2010 af DennisDeH (Slettet)

Ganske udemærket :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2010 af Claudia5 (Slettet)

Roman Garcia - Du har været hurtigere end mig kan jeg se :-) Jeg loggede nemlig på studieportalen i dag udelukkende for at fortælle om den nyhed.

Her er i øvrigt et link fra KU over antal ansøgere via kvote 2 på de forskellige uddannelser: http://studier.ku.dk/optagelsesstatistik/kvote2kon/

Adgangskvotienterne vil muligvis ikke falde - men stige, det tror jeg ikke. Jeg fornemmer at de vil ligge på samme adgangskvotient som i 2009.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2010 af Zenin (Slettet)

Er der nogen som ved hvad hvad de tilsvarene tal i Århus er?

Omkring tallene vil jeg lige høre om noget:

Kan det høje antal ansøger på kvote 2, ikke være et tegn på at mange lidt ældre mennesker, som ikke har været i uddannelse systemet i lang tid for lyst til at studere pga. den høje arbejdsløshed. De mennersker har ofte ikke det som skal til for at komme ind på kvote 1 og derfor ser man mange ansøger på kvote 2. Så man kan måske ikke helt regne med at kvote 2 ansøgerne afspejler kvote 1 ansøger (som ofte er folk som næsten lige er kommet fra gymnasiet,HF...). Det var bare en tanke, men kunne der ikke være noget om det?



Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2010 af Claudia5 (Slettet)

Zenin - Jeg deler den samme opfattelse som dig.

De fleste kvote 2 ansøgere antager jeg for at være folk med lavt gennemsnit og derfør søger de en mulighed i kvote 2, mens der sikkert også er ansøgere, med rigtig højt snit men som søger via kvote 2 "for en sikkerhedsskyld". Men alligevel antager jeg at de fleste ansøgere i kvote 2 er udelukkende folk med lavt gennemsnit - og af den grund tror jeg ikke at det vil tegne sig et billede af adgangskvotienterne for 2010.

Da adgangskvotienterne for 2010 intet har at gøre med ansøgertal (denne gang var der jo overraskende mange ansøgere) men med den enkeltes gennemsnit, så tror jeg ikke at kvote 2 ansøgerne for i år vil afspejle situationen til sommer 2010.


Svar #5
07. april 2010 af Roman Garcia

Højere ansøgertal giver ofte højere adgangskvotienter. Kvote 2 ansøgertallene er et udtryk for, at der er mange ansøgere i år. Selvom der ikke er en direkte sammenhæng, så indikerer de nye kvote 2 ansøgeretal, at adgangskvotienten kan stige.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2010 af Claudia5 (Slettet)

#5: Men aldrig nogensinde har adgangskvotienterne været så høje som de var i 2009 - eller tager jeg fejl?

Er der andre herinde der tror at adgangskvotienterne vil stige til sommer 2010, hvis ja hvad baserer i det så på?

og er der andre, der tror at adgangskvotienterne vil falde, hvis ja, så begrund venligst hvorfor :-)


Svar #7
08. april 2010 af Roman Garcia

# 6
Det er korrekt, men det skyldes nok mere, at de fleste gennemsnit blev ganget med 1.08. Det giver selvfølgelige snit, som generelt vil være højere.

Ansøgertallene i 2009 var også forholdsvis høje, men noget tyder på, at de kan blive endnu højere i år. Derfor er det min opfattelse, at man måske kommer til at se adgangskvotienter som stiger ved en række uddannelser.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2010 af wh00p (Slettet)

 Jeg kan så fortælle at samme tendens er tilfældet på CBS. Men mon ikke det kan være en følge af at gennemsnittene var så høje sidste år, og folk derfor er blevet nervøse for at kunne komme ind. Mit gæt er at der er tilsvarende færre kvote 1 ansøgere.


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. april 2010 af Djemba (Slettet)

For nogle studiers vedkommende, må det efterhånden være svært at stige. Tag et studie som statskundskab som øjeblikkeligt ligger på 10.5, det er ikke næsten ikke plads, til bare en lille stigning.

Mon ikke den ene udligner det andet, og så vi står med næsten helt uændret snit-adgangsgivende krav.


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. april 2010 af Zenin (Slettet)

Jeg har lige fundet tallene fra Århus. Der er der en stigning på 20% hvilket er en del mindre end mange af de andre universiteter.

#8

Det tror jeg du kan have ret, din teori bliver i hvert fald bakket op af AU:

Vi ser en tendens, hvor de unge går med livrem og seler og søger ind via kvote 2, selvom mange af dem har et karaktersnit, så de kan forvente at komme ind via kvote 1. De vil være helt sikre på at komme ind på drømmestudiet, og derfor søger de begge kvoter.

Så det er nok en stor del af forklaringen på det store antal kvote 2 ansøger.


Skriv et svar til: Videregående uddannelse 2010 - optagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.