Kemi

ph

31. marts 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at:

2) Beregn pH i følgende opløsninger:

a) en opløsning fremstillet af 35,00 mL 25,0 w/w % HCl fortyndet til
3000 mL.
skal finde koncentration og så bruge

c = c * V / V

indsætter c
-log ( H3O (c))

b) 0,1555 g Ca(OH)2 og 0,0954 g Ba(OH)2 opløst i 1,50 L dem. vand

Skal finde koncentration vha.

n= m/M

og så
– log(H3O)
 

er det rigtig formel jeg skal bruge i begge spørgesmål a og b , håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af mathon

             25,0 w/w % HCl har densiteten d = 1,12613 g/mL        (opslag)
hvoraf
             c1 = (p/100)·(d/M) = 0,25·(1126,13 g/L)/(36,465 g/mol) = 7,72065 M

efter fortyndig
    
             c2 = (35/3000)·(7,72065 M) = 0,090074 M = [H3O+]

             pH = -log([H3O+]) = -log(0,090074) = 1,05
 


Svar #2
01. april 2010 af msn88 (Slettet)

mange tak, hvad med b eren er den lavet rigtig formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af mathon

                                      Ca(OH)2 (s)  →  Ca2+ (aq)  + 2OH- (aq)

                                      Ba(OH)2 (s)  →  Ba2+ (aq)  +  2OH- (aq)

M(Ca(OH)2) = 74,10 g/mol
M(Ba(OH)2) = 171,34 g/mol

  1)    beregn antal mol OH-    
                                       0,1555 g Ca(OH)2
                                  i
                                       0,0954 g Ba(OH)2
 

  2)    beregn [OH- ] i 1,50 L opløsning

  3)    beregn pOH

  4)    beregn pH = 14 - pOH


Svar #4
04. april 2010 af msn88 (Slettet)

1.

n = m / M

1.

0,1555 g / 74, 10 =  0,002098 mol

0,0954 / 171,34 = 0,0005567 mol

0,0005567 mol  + 0,002098 mol = 0,002654788 mol

2.

n = c * v

0,002654788 mol  * 1, 50 =   0,0039821

3.

-(log 0,0039821) = 2,40

4 . 14 - 2,40  = 11,6

er det sådan her , du mener


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2010 af mathon

M(Ca(OH)2) = 74,10 g/mol
M(Ba(OH)2) = 171,34 g/mol

  1)    beregn antal mol OH-    
                                       0,1555 g Ca(OH)2 = 2·(0,1555 g)/(74,10 g/mol) = 0,004197 mol
                                  i
                                       0,0954 g Ba(OH)2 = 2·(0,0954 g)/(171,0,004 g/mol) = 0,001114 mol
 

  2)    [OH- ] = (0,004197+0,001114) mol)/(1,5 L) = 0,00354 M

  3)    pOH = -log(0,00354) = 2,45

  4)    pH = 14 - 2,45 = 11,55


Svar #6
04. april 2010 af msn88 (Slettet)

Aha jeg kan se hvad du har lavet, men fik næsten det samme resultet som din. Skal jeg skrive formeln på din måde, eller er det lige meget . Kan man skrive på forskellige måde sin resultet?  


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.