Matematik
defintitonsmængden og værdimængden
24. februar 2005 af
Lisa2004 (Slettet)
Hej!
Jeg er lige i gang med at lave noget om defintitonsmængden og værdimængden så jeg vil lige spørger om der ikke er nogen som kan hjælpe mig en lille smule.
F.eks.
F(x)=(2x+3)/(x+2)
Der skal jeg bestemme defintitonsmængden og værdimængden hvordan kan jeg gøre det. Jeg har prøvet på lommeregneren men det gik ikke. Så jeg vil lige spørge om der er nogen som kender en måde man kan regne det ud på.
jeg har flere opgaver som jeg skal lave men hvis der er nogen som kunne hjælpe mig med så tror jeg at jeg kunne klare at lave de rasterende opgaver.
Jeg er lige i gang med at lave noget om defintitonsmængden og værdimængden så jeg vil lige spørger om der ikke er nogen som kan hjælpe mig en lille smule.
F.eks.
F(x)=(2x+3)/(x+2)
Der skal jeg bestemme defintitonsmængden og værdimængden hvordan kan jeg gøre det. Jeg har prøvet på lommeregneren men det gik ikke. Så jeg vil lige spørge om der er nogen som kender en måde man kan regne det ud på.
jeg har flere opgaver som jeg skal lave men hvis der er nogen som kunne hjælpe mig med så tror jeg at jeg kunne klare at lave de rasterende opgaver.
Svar #1
24. februar 2005 af frodo (Slettet)
differentier og find maksimum/minimum!
Definitionsmængden kan du jo se direkte af udtrykket. nævneren må ikke være 0 <=> x ej -2
Definitionsmængden kan du jo se direkte af udtrykket. nævneren må ikke være 0 <=> x ej -2
Svar #2
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Eftersom x = -2 er rod i nævneren, men ikke i tælleren, vil denne rod give anledning til en lodret asymptote med ligningen x = -2. Overvej hvorfor.
Dette er vigtigt, for det betyder faktisk, at der kun er ét punkt i R, som ikke er med i værdimængden, nemlig det punkt, som svarer til den vandrette asymptote til grafen for F.
//Singularity
Dette er vigtigt, for det betyder faktisk, at der kun er ét punkt i R, som ikke er med i værdimængden, nemlig det punkt, som svarer til den vandrette asymptote til grafen for F.
//Singularity
Skriv et svar til: defintitonsmængden og værdimængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
