Matematik

Finde b og c i parabel når du kender a og toppunkt

04. april 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Jeg har fået denne her opgave stukket i ansigtet .

Parabelen             y = 2x^2 + bx + c          har toppunkt (2,b) 

Bestem b og c :) ? 

Er der nogle som kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: 2. gradspolynomier.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

Start på følgende måde:

Du ved, at toppunktets førstekoordinat hedder:

x = -b/2a

Da du kender både x (du har jo punktet (2,b)) og a, indsættes disse, og b isoleres, det vil sige:

2 = -b/(2 · 2) ⇔ b = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2010 af mathon

T = (t1,t2) = (t1,c-a·t12) = (2,c-2·22) = (2,b)   og t1 = -b/(2·2) = 2
                                    

                                         b = -8
 

                                       
                                        c - 8 = b
                                        c = -8 + 8 = 0

                                        y = 2x2 - 8x


Svar #3
05. april 2010 af martinweber (Slettet)

 har svært ved at forstå den første linie du skriver mathon :) kan du forklare lidt mere


Svar #4
05. april 2010 af martinweber (Slettet)

 eller eva ? hvordan vil du have jeg skal arbejde videre med din sætning :) 


Svar #5
05. april 2010 af martinweber (Slettet)

 b = 2/ 2*2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2010 af Proprium (Slettet)

Altså ... du ved, at toppunktet hedder:

T= (-b/2a : -d/4a)

Eftersom toppunktet i dette tilfælde hedder (2,b), kender du altså førstekoordinaten - den er lig med 2. Du kender også a - a er også lig med 2. Indsættes nu dette i udtrykket for førstekoordinaten, fås:

2 = -b/2a ⇔ 2 = -b/2*2 ...

Bestem nu b.


Skriv et svar til: Finde b og c i parabel når du kender a og toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.