Matematik

Dm og Vm

05. april 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. Jeg har to opgaver, som jeg har problemer med, og håber I kan hjælpe mig med.

Opgave 1:

a. Tegn graferne for flg. funktioner i Graph eller TI eller på mm-papir. (Denne opgave har jeg lavet)
b. Brug bl.a. graferne til at finde Dm og Vm for hver af funktionerne. Husk at begrunde dine resultater.

f(x)=-x^2+3                                   g(x)=kvadratroden af x+4                                  h(x)=1/x

Her er så det ene problem: Hvad gør jeg i opgave b? :)


Opgave 2:

En funktion er givet ved f(x)=x-1/x+2

a. Hvilke x-værdier kan man IKKE sætte ind? - dvs. bestem Dm(f)
b. Beregn f(x), når x=-3,-1,0,1,2
c. Løs ligningen f(x) = 3 - både med og uden brug af hjælpemidler

(Jeg har intet lavet i opgave 2, da jeg ikke kan finde ud af det) 

Jeg håber I har lyst til at hjælpe mig. Og på forhånd tak.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af NejTilSvampe

 f(x) er et andengradspolynomium. Da der ikke er nogen "b-koefficient" ved du at toppunktet er i x=0. Så hvis du finder f(0) så har du din minimumsværdi (f(0) = c) , og f(x) -> -oo for x->oo  eller x->-oo så det er din værdimængde. definitionsmængden er for alle reelle tal.

g(x)   x+4 ≥ 0   så  definitionsmængden er for x ≥ -4  værdimængden er vel fra 0 til oo går jeg udfra.

h(x)  definitionsmængden er for alle reelle tal undtagen 0. og værdimængden er for alle reelle tal.

opgave 22.

a) hvis der står  f(x) = (x-1)/(x+2)  så er x=-2 ikke defineret.

b) gør det selv ;)

c) (3-1) / (3+2) = 2/5


Svar #2
05. april 2010 af zuku (Slettet)

 Mange tak for svaret. Jeg prøver.. :)


Skriv et svar til: Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.