Spansk

Et hurtigt spørgsmål i spansk

05. april 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

 Hej. Jeg har et hurtigt spørgsmål.

I spanske verber f.eks trabajar= at arbejde.

Men jeg kan ikke skelne mellem trabaja og trabajan. 

trabaja = han, hun, den, de, de arbejder.

trabajan= de, De arbejder. 

Hvordan ved jeg hvornår jeg skal den ene og den anden....


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af jbmm (Slettet)

trabaja = han/hun/den/det/De arbejder (altså én person), også kaldet 3. person ental
De er her tiltale til én person (Vd. trabaja = De arbejder)

trabajan = de/De (flere personer), også kaldet 3. person flertal
Her drejer det sig om flere personer både ved de og De (trabajan = de arbejder, Vds. trabajan = De arbejder)

trabajar bøjes:
trabajo-trabajas-trabaja (ental)
trabajamos-trabajáis-trabajan (flertal)


Skriv et svar til: Et hurtigt spørgsmål i spansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.