Matematik

Parameterfremstilling/forsvindningspunkt- haster!

06. april 2010 af NickIranii (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej (:

Jeg sidder med følgende opgave: 

d = h = 5

Der er givet en linje med parameterfremstillingen (x, y, z) = (1, 2, 3) + t(-4, 3, 2). Bestem sporet S1 og forsvindingspunktet F1.

Jeg kender resultaterne: S1: y = 0 <=> t = -(2/3), S1 = (11/3, 0, 5/3) og F1: y = 0 <=> t = 5/3, F1 = (-(20/3), 0, 25/3)

Men hvordan kommer man frem til dette??

Håber på gode svar - det er ret vigtigt!!! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af MN-P (Slettet)

Sporet S1 er det sted hvor linien skærer igennem planen der indeholder x- og x-aksen, her er y=0

(x, y, z) = (1, 2, 3) + t(-4, 3, 2)

y=2+t*3  og y=0   ⇒ 0=2+3t ⇒ -3t=2 ⇒ t=-2/3      t indsættes i x,y og z

(x,y,z)=[(1+(-4)(-2/3)),(2+3*(-2/3)),(3+2*(-2/3))]=[(1+8/3),(2-2),(3-4/3)=(11/3,0,5/3)


Svar #2
06. april 2010 af NickIranii (Slettet)

Mange tak!!!

Men hvordan finder man F1??!

Plz hjælp mig hurtigt (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af MN-P (Slettet)

Hører forsvindingspunkt og spor med til jeres pensum i gymnasiet?

Jeg er interesseret i at få mere at vide om emnet, ved du hvor man kan læse om det, sådan helt grundlæggende? Altså set fra matematikkens side.


Svar #4
07. april 2010 af NickIranii (Slettet)

 Hej MN-P

Det kan jeg ærligt talt ikke svare på, men kan dog ikke huske, at vi har gennemgået det.

Angående materiale, kan du vel spørge på et bibliotek? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2010 af MN-P (Slettet)

Jeg har været på biblioteket, de har ikke matematikbøgerne for gymnasiet hjemme i øjeblikket.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2011 af knudjepper (Slettet)

  


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2011 af knudjepper (Slettet)

du skal bare sige x i anden plus antal af x divideret med sig selv.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling/forsvindningspunkt- haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.