Matematik

Vektor

06. april 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp..

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer a= (12   8   2) og b=( -6   1   4) samt en vektor v=( s  t    1) med tredjekoordinaten 1.

a) bestem tallene s og t samt v, så v er vinkelret på a og at v er vinkelret på b.

Bestem arealet af parallelogramet udspændt af a og b ved hjælp af |a||b|sin(<(a,b))


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

brug når to vektorer står vinkelret på hinanden så er deres pikprodukt lig 0, og arealet af et parallelogram er basen gange højden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Det er nok derfor, jeg foretrækker at kalde det skalarprodukt).


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ha, ha, ja det er ikke sådan, når man har travlt, men nu er der da chancer for at det huskes


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.