Matematik

Stamfunktion

06. april 2010 af kjgizmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet bedt om at bestemme en stamfunktion til følgende funktion der går gennem punktet (1,1)

f(x):=2/(x)+3;
 

Jeg er godt nok kommet i tvivl lige nu om hvordan jeg skal gribe det an.. ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2010 af PeterValberg

Først bestemmer du alle stamfunktionerne:

hvor k er integratinskonstanten.

Herefter indsætter du punktets koordinater i ligningen og beregner k:


 

dermed bliver den stamfunktion til f(x), der går gennem (1,1) til:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ln(x) er en stamfunktion til 1/x . Da er

F(x) = ∫f(x) dx = ∫(2/x + 3) dx = 2 ln(x) + 3x + k ,

hvor k er en konstant, der fastlægges ved, at F(1) = 1 , dvs

2 ln(1) + 3 + k = 1, hvoraf k = 1 - 3 = -2.

Stamfunktionen med den bestemte egenskab er da

F(x) = 2 ln(x) + 3x - 2


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2010 af mathon

                      F(x) = y = ∫((2/x) + 3)dx = ln(x2) + 3x + k

                                y = ln(x2) + 3x + k             

                                1 = ln(1) + 3 + k     

                                 k = -2

                      F(x) = ln(x2) + 3x - 2


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.