Matematik

Potensfunktion - haster!

06. april 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, der lyder;

Det betyder, at når du giver x en tilvækst på k, så giver du f(x) en tilvækst på ka.
 
Giv nogle praktiske eksempler, der belyser ovenstående resultat.

Jeg mangler nogle eksempler!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af 4real (Slettet)

Betragt svingningstiden, T, for et pendul som funktion af pendullængden, l, givet ved:

T = 2 π (l / g)½,

hvor g er tyndgeaccelerationen. Et dobbelt så langt pendul vil da betyde √2 gange længere svingningstid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af mathon

korrigeret:
Det betyder, at når x multipliceres med k, så bliver f(x) multipliceret med ka

                       y2/y1 = (x2/x1)a

                       y2/y1 = (k·x1/x1)a

                       f(x2)/f(x1) = ka

                       f(x2) = ka · f(x1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af mathon

specifikt:

                     T = (2π/√(g))·L½

                     T = b·L½

                     T2 = k½·T1

som for en fordobling, (k = 2),
af pendullængden
giver
                     T2 = 2½·T1

                     T2 = √(2)·T1


Skriv et svar til: Potensfunktion - haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.