Kemi

pH

07. april 2010 af Pools (Slettet)

Beregn pH når 1/4 af eddike syren er titreret:

det tager 7,6mL NaOH at titrerer CH3COOH.

Dvs. at der kræves 7,6mL/4 NaOH for at få titreret 1/4 af basen.

Men hvordan finder jeg pH til det punkt ?

Basen og syren reagerer i forholdet 1:1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af mathon

   brug
            pufferligningen:

                                    pH = pKs + log(nb/ns)

                                    pH = 4,76 + log(1/3)) = 4,28


Svar #2
07. april 2010 af Pools (Slettet)

du mester :D mange tak


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.