Matematik

Matematik. trekant

08. april 2010 af MrsNette (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har en trekant med målene 4,24, 4,24 og 6 i bunden

Hvordan kan jeg bevise at trekanten er retvinket. ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2010 af Proprium (Slettet)

Anvend pythagoras - afgør, om målene passer ind i formlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at sidelængderne opfylder Pythagoras, a2 + b2 = c2 .


Svar #3
08. april 2010 af MrsNette (Slettet)

Jeg er ikke så kendt med pythagoras :S

ehm.. vil dete så hedde: 4,24+6=4,24?

eller?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Jeg skrev Pythagoras' formel for dig. Brug den nu. Du står dig i øvrigt godt ved at lære den formel grundigt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. april 2010 af Rec (Slettet)

pythagoras ligning ser således ud:

a2 + b2 = c2

da du har en ligebenet trekant (du kan se at 2 vægge har samme længde) kan du antage at den længste væg er c i pythagoras. det betyder at de 2 andre sider er a og b.

ligningen ser altså således ud: 4,242 + 4,242 = 62

hvis det passer, har du en retvinklet trekant og det betyder også at vinklerne mellem den lange side og de korte er 45º


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Ja, det er korrekt for den ligebenede, retvinklede trekant. Så det er tilstrækkeligt at vise, at c/b = √2 , eller at (c/b)2 = 2 (til den nøjagtighed sidelængderne er givet med).


Skriv et svar til: Matematik. trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.