Matematik

Potensudvikling hjælp

08. april 2010 af WHiP (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften folks

Vi har en potensudvikling der ser sådan her ud i et skema:

Tid t (s)     0,1   0,2   0,4   0,6   0,8   1,0

vej y (m) 0,05   0,2   0,8    1,8   3,1   4,9

Regneforskriften ser sådan her ud: f(x)=4,91*t^1,99

Et spørgsmål jeg har arbejdet med i en halv time nu og jeg kan ikke komme frem til et realistisk svar, spørgsmålet lyder:

Hvor lang tid tager det kuglen at nå foden af skråplanet, der er 3,5 m langt

Det skal så siges jeg aldrig har lært hvordan man regner det ud så jeg håber der er nogen der vil vise mig det.


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. april 2010 af NejTilSvampe

 Regneforskriften er en funktion af tiden så man skriver :  f(t)  ikke f(x).

Men du sætter f(t) = 3,5  og løser for t :

4,91*t^1,99 = 3,5 

t^1,99 = 3,5 / 4,91 

t = 1,99√(3,5/4,91)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at f(x) er tilbagelagt strækning i meter og t er tiden. Du skal så løse ligningen 3,5 = 4,91*t1,99. Dette kan du gøre ved først at dividere ligningen med 4,91 og dernæst tage logaritmen på begge sider.


Svar #3
08. april 2010 af WHiP (Slettet)

TUSIND TAK!!!!!

troede det var samme princip som i en eksponential funktion

Nu håber jeg aldrig jeg skal spørge om det her igen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

f(t) = 3,5m, altså

3,5 = 4,91•t 1,99 ⇒ t = (3,5/4,91)1/1,99 = 0,844s


Skriv et svar til: Potensudvikling hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.