Kemi

Oxidation

09. april 2010 af jew19 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg håber sådan at der er nogen her inde der kan give en god forstålig forklaring på hvordan man udregner Oxidationstal???.

Mvh. Jesper.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2010 af mathon

en detaljeret redegørelse for noget i sig selv kompliceret
er det jo let nok at afvise som uforståelig

men et forsøg skal gøres:


Svar #2
09. april 2010 af jew19 (Slettet)

Jeg skal udregne OT på disse:


formel
navn
farve
OT for hhv Mn, Cr og S
MnO4-
permanganat-ion
violet

MnO42-
manganat-ion
grøn

MnO2
mangan(IV)oxid
”brunsten”
sort, brunligt bundfald

Mn2+
Mangan(II)-ion
farveløs

SO32-
Sulfit-ionen
farveløs

SO42-
Sulfat-ionen
farveløs


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. april 2010 af mathon

oxidationstrin:    +7               +6               +4            +2        +4            +6
stof                   MnO4-        MnO42-       MnO2      Mn2+      SO32-      SO42-

..............

oxidationstrinnet for oxygen ovenfor  er i samtlige 5 stoffer -2


Svar #4
09. april 2010 af jew19 (Slettet)

Og du er helt sikker på dette er korrekt?

Tusind tak for hjælp:) Kan desværre ikke åbne det link du lagde i dit første indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2010 af mathon

summen af de i molekylet indgående grundstoffers oxidationstal
skal være lig med ladningen - regnet med fortegn - udadtil


Svar #6
09. april 2010 af jew19 (Slettet)

Ok, tak for det:)

Og du er sikker på at det du skrev lidt længere oppe er korrekt?:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2010 af mathon

jeg skrev #5,
for at du selv kan kontrolregne

Hvilke yderligere korrekthedsforsikringer kræver din angst for et mistet 12-tal ellers?


Svar #8
09. april 2010 af jew19 (Slettet)

Min fejl, jeg misforstod dig, da jeg ikke forstod din forklaring til hvordan jeg skulle kunne regne det.


Svar #9
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Hej. eg ønsker ikke resultatet, men håber nogen kan forklare mig hvordan jeg udregner oxidationstal for nitrogen io følgende forbindelser, så jeg selv kan gøre det:

NO, NO2, N2O, N2H4, HNO2,


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. april 2010 af mathon

       +2       +4         +1        -2            +3
        NO      NO    N2O    N2H4,    HNO2


Svar #11
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Jeg nåede godt frem til at den første NO gav +2, men er det muligt at du kan forklare mig NO2, Når der er lagt et tal ind i, hvad gør man så for at udregne oxidationstallet??

Er det rigtigt forstået, at når det er et fast stof, så er oxidationstallet 0??


Svar #12
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Altså i NO2 Hvad før man der med det 2 tal???.


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. april 2010 af mathon

     x + 2·(-2) = 0

     x - 4 = 0

     x = +4


Svar #14
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Det jeg leder efter, er om du ikke kan give en forklaring på hvorfor du skriver som du skriver??.

Men tak for din tid:=)


Brugbart svar (2)

Svar #15
12. april 2010 af mathon

summen af de i molekylet indgående grundstoffers oxidationstal
skal være lig med ladningen - regnet med fortegn - udadtil

i
      NO2 er ladningen udadtil 0 og Oxygens oxidationstrin er -2
hvoraf
for N

             #13

     x + 2·(-2) = 0

     x - 4 = 0

     x = +4

           


Svar #16
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Jeg forstår godt at O oxidation er -2, mens at N er +2, men hvad gør du så ved det 2 tal efter O?

Jeg forstår ikke helt hvordan du laver det regnestykke forneden?? Hvad står x for??


Brugbart svar (1)

Svar #17
12. april 2010 af mathon

                           x er N's oxidationstal


Svar #18
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Ok, så det øverste du gør er altså at gange N oxidationstal med O oxidationstal?, Men det 2 tal der står efter O, skal man slet ikke se på det når man udregner oxidationstal???.

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN:)


Brugbart svar (2)

Svar #19
12. april 2010 af mathon

             x + 2·(-2) = 0     fordi der er to oxygen-atomer


Svar #20
12. april 2010 af jew19 (Slettet)

Så +2 er på grund af de ekstra 2, mens at -2, er O oxidationstal alene???

Og når der er det ekstra tal på som der er her, skal man så gange hver gang??.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.