Matematik

bestem a i en retvinklet trekant

09. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder her og føler mig rigtig dum..

men: Vi har en retvinklet trekant med kateterne a og a+1 .
Bestem a, når længden af hypotenusen er √13 .
 

Hvordan gør jeg det når det er uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Opstil udtrykket:

a^2+(a+1)^2 = (√13)^2

og isoler dernæst a


Svar #2
09. april 2010 af KittyMisLilly (Slettet)

Åh ja.. selvføgelig.. havde lige glemt at sætte √13 i potens


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Det kan jo ske :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2010 af NejTilSvampe

 For at fortsætte fra #1 - hvis det er uden hjælpemidler:

a^2 + (a+1)^2 = 13

a^2 + a^2 + 1 + 2a = 13

2a^2 + 2a - 12 = 0

a^2 + a - 6 = 0

(a-2)(a+3) = 0

ved nulreglen får vi at a = 2 v -3

-3 forkastes da en længde ikke er negativ.


Skriv et svar til: bestem a i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.