Matematik

Differentialligning.

10. april 2010 af mawak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en differentialligning, der ser sådan her ud:

y'=2(x+1)*y0,5    løsningen opfylder f(2)=9

Jeg får løsningen f(x)=(x2+2x-3)2/4, men er det rigtigt? Jeg skal nemlig bestemme definitinsmængden for f, men jeg kan ikke lige se nogle begrænsninger.

Nogle der kan hjælpe?På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

                √(y) = (1/2)x2+x-1
hvoraf
                 (1/2)x2+x-1 ≥ 0
og dermed
                x ≤ -1-√(3)  v  x ≥ -1+√(3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af mathon

detaljer
se

Vedhæftet fil:differentialligning_6.doc

Svar #3
10. april 2010 af mawak (Slettet)

Ok,mange tak for hjælpen :) det er vel også fint nok, bare at bruge desolve, til at finde f?


Skriv et svar til: Differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.