Matematik

Potensregneregler

10. april 2010 af camilladreuer (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Med en funktion y=31,62*x0,5

Lyder opgaven bestem hvor mange procent y vokser med, når x vokser med 50%

Håber der er nogen, der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

                        y2/y1 = (x2/x1)a

                        y2/y1 = (1,5)0,5 = 1,22474

                        Δy/y1 = 1,22474 - 1 = 0,22474

                        (Δy/y1)·100% = 0,22474·100% = 22,47%

.................

anvendt er
                                 
a/b = c/d ⇔ (a-b)b = (c-d)/d
specifikt for d = 1
                                  a/b = c ⇔ (a-b)b = c - 1

                                 



Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.