Matematik

please hjælp!!

10. april 2010 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan beregner man denne her opgave når der står

bestem de værdier af k. der gør at ligningen -x2-kx+4k=0  netop hae én løsning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

netop én løsning til
            f(x) = ax2 + bx + c = 0
når
            diskriminanten d = 0

...............

   a = (-1)
   b = (-k)
   c = 4k


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af mathon

   d = b2 - 4ac = (-k)2 - 4·(-1)·(4k) = 0

                         k2 + 16k = 0

                         k·(k+16) = 0


Svar #3
10. april 2010 af nuursa (Slettet)

?


Svar #4
10. april 2010 af nuursa (Slettet)

okay er det bare sådan det skal laves ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2010 af mathon

hvilke k-værdier gør ligningen

                       k·(k+16) = 0
sand?
 


Svar #6
11. april 2010 af nuursa (Slettet)

det er så det jeg ikke ved hvordan skal regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2010 af mathon

            brug nul-reglen


Svar #8
11. april 2010 af nuursa (Slettet)

k=0vk+16=0

k=0vk=0-16

k=0vk=-16

er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2010 af mathon

Ja


Svar #10
12. april 2010 af nuursa (Slettet)

okay tak ;)


Skriv et svar til: please hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.