Kemi
Opløselighed
26. februar 2005 af
2835 (Slettet)
Hejsa...
jeg skal afleverer en rapport på mandag, har lige brug lidt hjælp.
jeg har udregnet Ko(PbI2), så står der at:
Beregn opløseligheden af PbI2 i rent vand.
Hvad skal man så? Er det ikke lig med Ko(PbI2)?
Ko(PbI2)=1,81*10^-8 M^3
jeg skal afleverer en rapport på mandag, har lige brug lidt hjælp.
jeg har udregnet Ko(PbI2), så står der at:
Beregn opløseligheden af PbI2 i rent vand.
Hvad skal man så? Er det ikke lig med Ko(PbI2)?
Ko(PbI2)=1,81*10^-8 M^3
Svar #1
26. februar 2005 af Katty (Slettet)
Nej:
Fast PbI2 blandes med vand, og følgende ligevægt indstiller sig:
PbI2(s) = Pb2+ + 2I-
Ved ligevægt er koncentrationen af Pb2+ x, mens koncentrationen af I- er 2*x. Ligevægtsloven giver:
[Pb2+]*[I-]^2 = Kop(PbI2)
x * (2*x)^2 = 1,81*10^-8 M^3
4*x^3 = 1,81*10^-8 M^3
x = 0,00165M
Dette er stoffets opløselighed i vand udtrykt i mol pr. liter opløsning. Multiplicer med den molare masse for PbI2, og opløseligheden bliver udtrykt i g pr. liter opløsning.
Fast PbI2 blandes med vand, og følgende ligevægt indstiller sig:
PbI2(s) = Pb2+ + 2I-
Ved ligevægt er koncentrationen af Pb2+ x, mens koncentrationen af I- er 2*x. Ligevægtsloven giver:
[Pb2+]*[I-]^2 = Kop(PbI2)
x * (2*x)^2 = 1,81*10^-8 M^3
4*x^3 = 1,81*10^-8 M^3
x = 0,00165M
Dette er stoffets opløselighed i vand udtrykt i mol pr. liter opløsning. Multiplicer med den molare masse for PbI2, og opløseligheden bliver udtrykt i g pr. liter opløsning.
Svar #2
26. februar 2005 af 2835 (Slettet)
okay, men er PbI2 ikke tungtopløseligt,
men det er måske ligemeget?
men det er måske ligemeget?
Skriv et svar til: Opløselighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
