Matematik

Brøk

11. april 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal forkorte følgende brøk: (x^2 - 4)/4x+8

Jeg har startede med at forkorte tælleren og det gør jeg jo ved at finde diskriminanten

d = -4^2 - 4*1*0 = -16 og det vil jo sige at der ingen løsning er.. Vil det så sige at den ikke kan forkortes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

a=1, b=0, c= -4 så du har regnet din diskriminant forkert ud. Brug i stedet at ((a-b)(a+b) = a2-b2. Det er nemmere


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af MN-P (Slettet)

Det er en brøk, ikke en ligning

Du skal opløse tæller og nævner i faktorer og derefter forkorte brøken

lidt hjælp

x²-2²=(x+2)(x-2)

4x+8=4(x+2)


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.