Matematik

HASTER! - Matematik A aug 08 STX

11. april 2010 af xCh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Folkens. 

Sidder lige og laver nogle opgaver, og kan bare ikke overskue opgave 17b, nogle som har lavet den og sidder inde med fremgangsmåde :) . ? 

- vil værdsætte det! 

- og kan ikk se besvarelser inde på studienet, hvis nogen skulle referere dertil .. 

OPGAVEN KAN SES HERINDE, side 9.  ; http://uvm.dk/Uddannelse/Gymnasiale%20uddannelser/Proever%20og%20eksamen/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080821_opgave_stx_082_matA.ashx


Svar #1
11. april 2010 af xCh (Slettet)

Dårligt link! :S . men altså inde på uvm's hjemmeside, fra 13 aug. 08 STX A 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2010 af peter lind

Ligningen for tangenten i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0). Den kan bruges direkte for tangenten m. I den anden sætter du y = f(5) og x=5 ind i tangentligningen. Det giver en ligning til bestemmelse af x0. Derefter har du tangentligningen for l


Svar #3
11. april 2010 af xCh (Slettet)

Jeg får tangentlingning for m til at være y = 24x-120, som jeg har regnet ved at bestemme y, og hældningen a og isolere b. 

hvor skal jeg sætte x=5? - hvilken tangentligning? 


Svar #4
11. april 2010 af xCh (Slettet)

 er x=5 førstekoordinaten til røringspunktet for l? eller. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2010 af peter lind

Nej Du ved at linjen l går gennem (5), f(5)) så sætter du det ind i tangentligningen y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) skal den være opfyldt altså f(5) = y = f'(x0)(5-x0)+f(x0)


Svar #6
11. april 2010 af xCh (Slettet)

 jaa. det er opfyldt, men jeg får jo ingen føørstekoordinat.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2010 af peter lind

Jo du gør nemlig ved at løse den sidste ligning i #5


Svar #8
11. april 2010 af xCh (Slettet)

men den giver ikke noget rigtigt.. 

f(5) = f'(Xo)(5-Xo) + (fXo) .

gir x = 3.... et eller andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2010 af peter lind

Hvad mener du?. Først siger du den ikke giver noget rigtigt, bagefter at den giver x=3.... Du mener formodentlig x0=3...


Skriv et svar til: HASTER! - Matematik A aug 08 STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.