Kemi

Reaktionshastighed

12. april 2010 af camillaibsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Alle,

Jeg har virkelig et problem vedr. en opgave om reaktion mellem thiosulfat og saltsyre i kemi. Opgaven går ud på at jeg skal finde den aktuelle koncentration af thiosulfat. Jeg har oplysninger om V(thiosulfat), V(vand), V(saltsyre), Temp., Tid og jeg har beregnet reaktionshastigheden vha. formlen 1/t. Nu er problemet bare, hvordan finder jeg den aktuelle koncentration af thiosulfat? 

Jeg skal dernæst besvare hvilken sammenhæng der er ml. reaktionshastigheden og den aktuelle koncentration af thiosulfat. Dette kan jeg heller ikke finde ud af!

Håber, at der er en klog person derude som gerne vil hjælpe, idet det haster enorm meget.

TAK :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af KimT.T.

 Du skal have den formelle koncentration af thiosulfat, samt den volumen, som du benytter - derved kan du udregne stofmængden:

n = c * V

Derefter kan du udregne den aktuelle koncentration med at dividere den stofmængde du fandt med den totale volumen af din opløsning:

c = n / V

Hvis du ser nøje på dine resultater, burde du med det samme kunne se at der en ligefrem proportionalitet mellem koncentrationen af thiosulfat og reaktionshastigheden - kig på de to forsøg, hvor den eneste variende faktor er koncentrationen af thiosulfat og kig da på deres respektive reaktionshastigheder.

;)


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.