Matematik

hjælp??

13. april 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Heej

Jeg har et opgave som jeg ikke kan finde ud af, kunne I hjælpe?

1) To tal har summen 10. Bestem tallene, så summen af det ene tal og det andet tals kvadrat er mindst muligt.

2) Tilsvarende spørgsmål, når tallene har summen a.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af MN-P (Slettet)

tallene kaldes x og 10-x                                                                 x og a-x

y=10-x+x2

find y' og sæt den =0  løs ligningen


Svar #2
13. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

Tak skal du have :)


Svar #3
13. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

Men mine reslutater giver ikke rigtigt mening.. i den første opgave får jeg det til x=-9,899 . Kan det passe? 

Mener du at jeg skal udregne ligningen som en andengradsligning eller?


Skriv et svar til: hjælp??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.