Matematik

Hjælp :(

13. april 2010 af Px (Slettet)

Parablen y = x^2 har to tangenter, der går gennem punktet A(-1/2,2). Bestem en ligning ofr hver af disse tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Isomorphician

f(x0) = x02

f'(x0) = 2x0

(x, y) = (-0,5; 2)

Indsæt i tangentens ligning og udregn x0:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af Blueoil (Slettet)

Tangentligningen er:

y = f '(x0) • (x - x0) + f(x0)

Nu sættes det man ved ind:

y = 2x0 • (x - x0) + x02

Gange sammen:

y = - 2x02 + 2x0x + x0

Sæt y og x ind:

2 = - 2x02 + 2 • -1/2 • x0 + x0

Når du løser denne andengradsligninger, da ved du ud fra hvilke to x-værdier du skal bestemme tangenten.


Svar #3
13. april 2010 af Px (Slettet)

Blueoil jeg har mine svagheder nåe det kommer til det her, er godt til mat men det her er en udfordring :S kan ikek finde ud af  det .(



 


Skriv et svar til: Hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.