Matematik

Beregning af vinkel

13. april 2010 af Omnom (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle 

Jeg sidder og sveder over denne opgave, er der nogen, som er i stand til at hjælpe?

Opgaven lyder således:

I en trekant ABC er AB = x , BC = x/3 , AC= 3x/4

Beregn vinkel A

Skal jeg bruge cosinusrelationen: cosA = (b^2 + c ^2 - a^2) / 2 * b * c  og så bare indsætte tallene, som står ovenfor?? I så fald, hvordan vil man regne det stykke ud??

På forhånd tak ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2010 af Isomorphician

Ja du skal bare indsætte. Du vil indse at x'erne går ud med hinanden.


Svar #2
13. april 2010 af Omnom (Slettet)

Hm , jeg har indtil videre:

(24x^2/144) / (6x^2/4)

Hvordan kommer jeg videre herfra? Jeg skal vende den om?? :O


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2010 af Isomorphician

sæt x2 uden for en parentes


Skriv et svar til: Beregning af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.