Matematik

Decimaltal til Brøk, og forkort ...?

13. april 2010 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

Hej..

Jeg har nogle opgaver for, og jeg mangler KUN det her, og det kan jeg bare ikke finde ud af!.
Jeg skal lave decimaltal om til brøker og forkorte dem... ja, nogle af dem kan jeg godt, men skriver dem lige;

a)
0,40 =

b)
0,25 =

c)
0,35 =

d)
0,16 =

e)
0,60 =

f)
0,08 =

???..
- håber i kan forklare mig det, og måske give mig en måde at regne det ud på, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Brateslav (Slettet)

A) 4/10 = 2/5.

B) 1/4 

C) 35/100 

D) 16/100 4/25

E) 6/10 - 3/5

F) 8/100 - 4/50 - 2/25.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af Brateslav (Slettet)

Svært at forklare, se decimalerne som procenter, derved er det nemmere at omsætte dem over til brøker, hvorefter at forkorte dem..


Svar #3
13. april 2010 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

havde helt glemt det med hundrededele, hold kæft jeg er en torsk mand :D!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2010 af MN-P (Slettet)

Dette har intet med 5 at gøre.

Hvis man har forstået vores talsystem ved man at ciffer på 1.pladsen efter kommaet er 10-ende dele

ciffer på 2.pladsen efter kommaet er 100-ende dele

ciffer på 3.pladsen efter kommaet er 1000-ende dele

o.s.v. læg mærke til  antallet af nullerne og pladsnmmeret

ciffer på 1.pladsen efter kommaet er 10ende dele


 


Svar #5
13. april 2010 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

pladsnummeret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2010 af MN-P (Slettet)

ciffer på 2.pladsen efter kommaet er 100-ende dele

2. plads => 2 nuller


Svar #7
14. april 2010 af dendererdårligtilmatematik (Slettet)

okay.. tak :).


Skriv et svar til: Decimaltal til Brøk, og forkort ...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.