Fysik

Effekt(P)

13. april 2010 af masterBarbarian (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj :D

Jeg har virkelig brug for hjælp til nedenstående opgave, kan ikke komme videre:

Dybfryserens kompressor drives ved elektrisk strøm. Den elektriske energi, der skal tilføres kompressoren, er ca. 60 % af den energi, der skal fjernes fra suppen.

b) Beregn det elektriske energiforbrug i kWh ved nedfrysningen af suppen.
Jeg har 906,188kJ der fjernes fra suppen.

Jeg har tænkt på at løse opgaven på følgende måde, men synes ikke det lyder rigtigt: (906188J+(906188J*0,60))/3600s=402,75Wh

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2010 af peter lind

Hvorfor lægger du 906186 J til i tælleren? Der skal kun bruges 60% af de 906196J


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. april 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

( 906,188 kj * 0,60)/ 3600 kj = X Kwh


Svar #3
13. april 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Jeg tænkte at det var fordi jeg skulle finde energiforbruget ved hele nedfrysningen, altså kompressorens + det som der blev brugt på suppen.

Når jeg laver opgaven kun med de 60% af 906196J får jeg 0,151kWh. Jeg er dog lidt usikker, da jeg ikke synes det lyder så logisk at en kompressor kun bruger så lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

får det samme. Synes nu det lyder okay. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. april 2010 af mathon

    Eel = (906,188 kJ)·0,60


Svar #6
13. april 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Okay, jamen så må det da vel være det :D

Mener du at jeg derefter skal Eel/3600=P? Hvis ja, så er det klaret :D

Jeg takker jer alle sammen for jeres hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2010 af mathon

Beregn det elektriske energiforbrug i kWh

                       1 kWh = 3600 kJ
          
          Eel = 0,60·(906,188 kJ)/(3600 kJ/kWh) = 0,151 kWh

.................

hvilket ikke har noget med effekten P at gøre


Skriv et svar til: Effekt(P)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.