Kemi
titrering!
26. februar 2005 af
migmig (Slettet)
jeg har en kemirapport hvor jeg i teori skal forklare hvad en titrering er og hvad ækvivalenspunktet er. er der nogen der kan forklare mig hvad det er?
Svar #1
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)
Husk at søge i forum/opgavearkiv, før du spørger:
https://www.studieportalen.dk/opg/ungsearch.php?sog=titrering&kat=all&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Submit
https://www.studieportalen.dk/opg/ungsearch.php?sog=titrering&kat=all&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Submit
Svar #2
26. februar 2005 af danielruhmann (Slettet)
Ja, linket til forummet er:
https://www.studieportalen.dk/forum/search.php?sog=titrering&kat=all&Submit2.x=0&Submit2.y=0&Submit2=s%F8g
Håber, at du kan bruge det
https://www.studieportalen.dk/forum/search.php?sog=titrering&kat=all&Submit2.x=0&Submit2.y=0&Submit2=s%F8g
Håber, at du kan bruge det
Svar #3
26. februar 2005 af Katty (Slettet)
Tror der ønskes en mere præcis definition:
Titrering og ækvivalenspunkt:
Titrering er en metode til kvantitativ kemisk analyse, baseret på, at det stof, hvis mængde skal bestemmes, reagerer efter et vist reaktionsskema. Som regel bringes stoffet i opløsning, og man titrerer, dvs. omsætter stoffet eller ioner deraf fuldstændigt med en væske af kendt koncentration, kaldt titrervæsken.
Når ækvivalenspunktet for titreringen er nået, er mængden af titrervæsken lig mængden af titrerstoffet. Ækvivalenspunktet kan bestemmes vha. indikatorer, og mængden af tilsat titrervæske med kendt koncentration kan aflæses på fx en burette. Derefter kan stofmængden af tilsat titrervæske bestemmes af n = c*V, og den ækvivalente stofmængde af titrerstoffet kan bestemmes udfra reaktionsskemaets koefficienter. Hvis fx titrervæsken og titrerstoffet reagerer i forholdet 1:1, så er n(titrervæske) = n(titrerstof).
Titrering og ækvivalenspunkt:
Titrering er en metode til kvantitativ kemisk analyse, baseret på, at det stof, hvis mængde skal bestemmes, reagerer efter et vist reaktionsskema. Som regel bringes stoffet i opløsning, og man titrerer, dvs. omsætter stoffet eller ioner deraf fuldstændigt med en væske af kendt koncentration, kaldt titrervæsken.
Når ækvivalenspunktet for titreringen er nået, er mængden af titrervæsken lig mængden af titrerstoffet. Ækvivalenspunktet kan bestemmes vha. indikatorer, og mængden af tilsat titrervæske med kendt koncentration kan aflæses på fx en burette. Derefter kan stofmængden af tilsat titrervæske bestemmes af n = c*V, og den ækvivalente stofmængde af titrerstoffet kan bestemmes udfra reaktionsskemaets koefficienter. Hvis fx titrervæsken og titrerstoffet reagerer i forholdet 1:1, så er n(titrervæske) = n(titrerstof).
Skriv et svar til: titrering!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
