Andre fag

Tvivl omkring terminsprøver??

26. februar 2005 af suzie (Slettet)
hej..går i 2.g og skal snart op i terminsprøve i skriftlig naturfag og engelsk..er bare lidt i tvivl..kommer terminsprøve karakterene til at stå i årskarakter??tæller de overhoved med??hvad sker der, hvis man dumper i dem??og til sidst..hvorfor skal man overhoved op i dem?er det en slags forberedelse til eksamnerne??

håber i gider svare

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af danielruhmann

Nogle lærere vægter terminsprøverne højt, andre ikke. Hvis lærerne generelt ikke går ind for at teste eleverne, er dette jo deres eneste rigtige mulighed for at se, hvor elevens virkelige niveau ligger - og ja, det er god forberedelse til de rigtige skriftlige eksamener.

Svar #2
26. februar 2005 af suzie (Slettet)

men kommer det til at stå i årskarakteret??og hvis jeg nu dumper eller noget, kan jeg så ikke rykke op til 3g??

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2005 af Peden (Slettet)

Du kan for det første ikke dumpe et fag i gymnasiet, du kan få under seks, men ikke dumpe som sådan.

Terminsprøvekarakteren kommer ikke til at stå på eksamensbeviset direkte. Men som #1 nævner så er der mange lærere der vælger at sætte årskarakteren til ca. det samme som terminsprøven, eventuelt plus minus 1 karakter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2005 af allan_sim

"Kommer terminsprøvekaraktererne til at stå i årskarakterer?"

Nej, de står der ikke direkte.

"Tæller de overhovedet med?"

Ja, i den forstand at de indgår i den generelle bedømmelse i de pågældende fag. Hvor meget de tæller med, er op til læreren.

"Hvad sker der, hvis man dumper i dem?"

Ikke andet end at man risikerer at få em dårlig skriftlig årskarakter. Det er jo en eksamenslignende prøve, man dumper, og derfor har det (sandsynligvis) indflydelse på, hvad niveau din lærer vurderer dig til at ligge på.

"Hvorfor skal man overhovedet op i dem?"

Fordi gymnasiebekendtgørelsen foreskriver, at man skal til prøve under eksamenslignende forhold i fag, der afsluttes med skriftlig eksamen - herunder terminsprøver og årsprøver. Det er lovteksten - begrundelsen er dels at stille jer bedre til den skriftlige eksamen, dels at vurdere jeres reelle niveau.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2005 af allan_sim

Det er dog vigtigt at understrege, at man SKAL aflægge terminsprøve. Bekendtgørelsen foreskriver nemlig også, at man kun kan gå til eksamen, hvis de foreskrevne prøver under eksamenslignende forhold er aflagt - og herunder altså specielt terminsprøverne.

Skriv et svar til: Tvivl omkring terminsprøver??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.