Kemi
pH
27. februar 2005 af
Eva (Slettet)
Godmorgen :)
ja.. nu er jeg igen igen igen gået fast i min kemiaflevering :/ håber der er en som lige kan hjælpe mig videre..
har en opløsning hvor konc. af Mg^2+ = 0,100 M (kommer af MgCl2*6H2O)
til denne tilsættes amoniakvand.. og så skal jeg vise at der udfældes Mg(OH)2...
skal jo vise at [Mg^2+] * [?] > Kop
Det er jo kendetegnet ved udfældning.. men ved ikke hvad [?] er.. er det bare konc. af NH3???
Derefter tilsættes NH4Cl.. her skal så ikke udfældes noget.. hvorfor ikke?? og hvad er det jeg skal gange sammen her?? er det de 3 faktorer??
[Mg^2+] * [NH3] * [NH4^+]??
og lige en sidste ting jeg er i tvivl om.. jeg skal blande CH3COONa, NaOH og HCl sammn og beregn pH af blandingen.. men er ikke lige helt sikker på hvordan jeg skal gribe det an.. har udregnet pH af de 2 sidste blandet sammen.. skal jeg så begne pH af CH3COONa og dermed finde [H3O^+] for begge ting og så lægge der hele sammen og finde pH ved -log(H3O^+)??
håber der lige er en som vil hjælp emig på rette vej..
Mvh Eva
ja.. nu er jeg igen igen igen gået fast i min kemiaflevering :/ håber der er en som lige kan hjælpe mig videre..
har en opløsning hvor konc. af Mg^2+ = 0,100 M (kommer af MgCl2*6H2O)
til denne tilsættes amoniakvand.. og så skal jeg vise at der udfældes Mg(OH)2...
skal jo vise at [Mg^2+] * [?] > Kop
Det er jo kendetegnet ved udfældning.. men ved ikke hvad [?] er.. er det bare konc. af NH3???
Derefter tilsættes NH4Cl.. her skal så ikke udfældes noget.. hvorfor ikke?? og hvad er det jeg skal gange sammen her?? er det de 3 faktorer??
[Mg^2+] * [NH3] * [NH4^+]??
og lige en sidste ting jeg er i tvivl om.. jeg skal blande CH3COONa, NaOH og HCl sammn og beregn pH af blandingen.. men er ikke lige helt sikker på hvordan jeg skal gribe det an.. har udregnet pH af de 2 sidste blandet sammen.. skal jeg så begne pH af CH3COONa og dermed finde [H3O^+] for begge ting og så lægge der hele sammen og finde pH ved -log(H3O^+)??
håber der lige er en som vil hjælp emig på rette vej..
Mvh Eva
Svar #1
27. februar 2005 af riquelme (Slettet)
[?] er koncentrationen af den negative ion (Cl- hvis jeg forstår din formel korrekt).
NH4Cl er ikke tungt opløseligt, så det udfældes ikke.
Hvad er koncentrationerne af de stoffer du blander sammen?
NH4Cl er ikke tungt opløseligt, så det udfældes ikke.
Hvad er koncentrationerne af de stoffer du blander sammen?
Svar #2
27. februar 2005 af Eva (Slettet)
jamen.. hvordan kan det være [Cl^-]??
Det er jo hele reaktionen som skal indgå..
f.eks. [Mg^2+] * [OH^-]^2 = Kop(Mg(OH)2)
men kan jo ikke OH i reaktionen når det er:
Mg^2+ + NH3 --> ??
Ved godt at det ikke er tungtopløseligt.. men det hældes jo ned i opløsningen som jeg lige har vist der udfælder Mg(OH)2.. så det burde jo stadig udfælde?? det er det jeg ikke kan forstå..
Konc. er 100 mL 0,245 M CH3COONa
50 mL 0,15 M NaOH
100 mL 0,220 M HCl..
Mvh Eva
Det er jo hele reaktionen som skal indgå..
f.eks. [Mg^2+] * [OH^-]^2 = Kop(Mg(OH)2)
men kan jo ikke OH i reaktionen når det er:
Mg^2+ + NH3 --> ??
Ved godt at det ikke er tungtopløseligt.. men det hældes jo ned i opløsningen som jeg lige har vist der udfælder Mg(OH)2.. så det burde jo stadig udfælde?? det er det jeg ikke kan forstå..
Konc. er 100 mL 0,245 M CH3COONa
50 mL 0,15 M NaOH
100 mL 0,220 M HCl..
Mvh Eva
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
