Matematik

BLANK - omdrejningslegeme

14. april 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen, håber virkelig at nogle vil hjælpe mig

På figuren ses grafen for funktionen

f(x) = 80x-10x^2

samt to punktmængde M og Mk

Punktmængden M er afgrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x=4.

Punktmængden Mk er afgrænset af grafen for f, koordinatystemets førsteakse samt linjerne med ligningerne x=4 og x=k hvor k>4

Når punktmængderne M og Mk drejes 360 grader om førsteaksen fremkommer to omdrejningslegemer med rumfang V og Vk

a) bestem V, og bestem k , Vk = 1/2V

HVAD ER V ???? og hvordan regner jeg


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. april 2010 af shahjii (Slettet)

v er rumfanget og du skal bruge formlen V = π* ∫ fra a til b (f(x))^2 dx.

V er fra 0 til 4 og  derfor:         π* ∫ fra 0 til 4 ( 80x-10x2)2 dx = 163840/3*π

Vk er fra 4 til k og halv så stor som V. Derfor opstilles ligningen:

1/2 * 163840/3*π =  π* ∫ fra 4 til k ( 80x-10x2)2 dx     <==>     k = 5,1245


Svar #2
14. april 2010 af Milll (Slettet)

hvordan ved du grænserne er 0 og 4? det forstår jeg ikke =)


Svar #3
14. april 2010 af Milll (Slettet)

eller hvordan finder du det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det er jo koordinaterne på førsteaksen, der afgrænser figurerne.


Svar #5
14. april 2010 af Milll (Slettet)

det ved man bare or what :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2010 af mathon

#5

betænk
   betydningen af nedenstående:

  "Punktmængden M er afgrænset af grafen for f, koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x=4."


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2010 af 10hifnizlol (Slettet)

Hvis vi lige tager den her igen...

1/2 * 163840/3*π = π* ∫ fra 4 til k ( 80x-10x2)2 dx

Hvorfor skal der divideres med på venstre side?

Kan someone ikke prøve at skrive ligningen op som den skal stå på cas, for jeg kan ikke rigtig få min til at give et resultat?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der divideres ikke med (3π) . Der divideres med 3 og ganges med π . (... /3*π) . Hvis der skulle divideres med (3π), skulle der en parentes omkring (3π).


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2010 af 10hifnizlol (Slettet)

Ja okay, men det hjælper stadig ikke meget på forståelsen.

Der står jo at Vk er halvt så stor som V. Så ser jeg ikke meningen i, at der divideres med 3 og ganges med pi bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2010 af mathon

                          V = π•04(80x-10x2)2dx = π•04(100x4 - 1600x3 + 6400x2)dx


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2016 af MettejensenXD (Slettet)

Glem det


Skriv et svar til: BLANK - omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.