Matematik

division hjælp

15. april 2010 af samikhan (Slettet)

hey. jeg har problemer med at forklare  min lille bror: 65584:6=10930,66. porblemet er jeg ik kan forklare, hvor det sidste 0 i selve svaret(10930) kommer fra. Jeg får det til 1093 og 4 til overs..

Venligst hjælp! på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Isomorphician

60000/6 = 10000 rest 0

5000/6 = 833 rest 2

500/6 = 83 rest 2

84/6 = 14 rest 0

(rest 4)/6 = 2/3 = 0,66666

10000+833+83+14+0,66666 = 10930,66666


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal jo skrive cifrene i resultatet på de rigtige positioner. 1-tallet står jo på 10000-ernes plads, osv., så resultatet er 10930 + 4/6 . Endelig skal du jo gøre prøve for at vise, at resultatet er korrekt :

(resultat)·6 = 65584


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2010 af mathon

65584:6 = (60000 + 5400 + 180 + 4)/6 = 60000/6 + 5400/6 + 180/6 + 4/6 = 10000 + 900 + 30 + (2/3) =

                                                                   10930 2/3


Skriv et svar til: division hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.