Kemi
atommasse
27. februar 2005 af
natti_wow (Slettet)
Min opgave lyder sådan her:
Natriumsulfat består af 32,5% natrium, 22,5% svovl og 45,0% oxygen efter masse.
hvad er massen af den mængde natriumsulfat, som indeholder 8,3 g natrium ?
har fundet ud af hvad hele natriumsulfatet vejer - nemlig 25,5 g. men hvordan finder jeg ud af hvad massen er ?
håber i vil hjælpe mig, har en aflevering imorgen.
Natriumsulfat består af 32,5% natrium, 22,5% svovl og 45,0% oxygen efter masse.
hvad er massen af den mængde natriumsulfat, som indeholder 8,3 g natrium ?
har fundet ud af hvad hele natriumsulfatet vejer - nemlig 25,5 g. men hvordan finder jeg ud af hvad massen er ?
håber i vil hjælpe mig, har en aflevering imorgen.
Svar #3
28. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Nej, vægt og masse er ikke det samme. I dagligdagen sætter de fleste lighed mellem vægt og masse, idet man ofte bruger formuleringen, at et objekt 'vejer' så og så mange gram/kilo/ton (i øvrigt hedder det kilogram), men inden for naturvidenskaberne er den sprogbrug for vag.
Vægten af et legeme er per definition den samlede gravitationskraft på legemet udøvet af alle andre legemer i universet. På Jorden er det praktisk talt kun Jordens tyngdekraft, som øver nævneværdig indflydelse. Vægten er her "tyngden" på legemet - med størrelsen
Ft = m*g
I modsætning hertil er massen det konstante forhold mellem størrelsen af den resulterende kraft F på legemet og størrelsen af legemets acceleration a;
m = F/a
Natti_wow:
Du har sådan set selv besvaret spørgsmålet, thi
m(Na) = 8.3g = 0.325*m(Na2SO4)
hvoraf
m(Na2SO4) = 8.3g/0.325 = 25.538...g ~ 25.5g
Mere er der ikke i det spørgsmål.
//Singularity
Vægten af et legeme er per definition den samlede gravitationskraft på legemet udøvet af alle andre legemer i universet. På Jorden er det praktisk talt kun Jordens tyngdekraft, som øver nævneværdig indflydelse. Vægten er her "tyngden" på legemet - med størrelsen
Ft = m*g
I modsætning hertil er massen det konstante forhold mellem størrelsen af den resulterende kraft F på legemet og størrelsen af legemets acceleration a;
m = F/a
Natti_wow:
Du har sådan set selv besvaret spørgsmålet, thi
m(Na) = 8.3g = 0.325*m(Na2SO4)
hvoraf
m(Na2SO4) = 8.3g/0.325 = 25.538...g ~ 25.5g
Mere er der ikke i det spørgsmål.
//Singularity
Svar #4
02. marts 2005 af Doven stræber (Slettet)
Hvis et objekt så vejer et kilogram på jorden, hvordan finder man så objektets masse.
Svar #5
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#4: Objektets masse er 1kg, uanset hvor på jordoverfladen det befinder sig. Legemets vægt (tyngden på legemet) er
Ft = (1kg)*(9.82m/s^2) = 9.82N
hvis størrelsen af tyngdeaccelerationen g ansættes til 9.82m/s^2 (som i Danmark).
På grund af Jordens fladtrykning varierer g med geografisk bredde - mellem 9.78m/s^2 (ved ækvator) og 9.83m/s^2 (ved polerne). Legemets vægt varierer derfor en smule med geografisk bredde.
//Singularity
Ft = (1kg)*(9.82m/s^2) = 9.82N
hvis størrelsen af tyngdeaccelerationen g ansættes til 9.82m/s^2 (som i Danmark).
På grund af Jordens fladtrykning varierer g med geografisk bredde - mellem 9.78m/s^2 (ved ækvator) og 9.83m/s^2 (ved polerne). Legemets vægt varierer derfor en smule med geografisk bredde.
//Singularity
Skriv et svar til: atommasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
