Matematik

Eksponentiel

15. april 2010 af JulieQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens

Jeg er gået fuldstændig død i min blækregning over denne opgave. Jeg forstår ikke rigtigt hvorfor jeg ikke kan løse den. Men jeg tror det er fordi jeg ikke kan tage logaritmen til 0?

Det ville være rart hvis nogen ville hjælpe.

Mvh. Julie

Tabellen viser det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i årene 2001 og 2005.

Antal år efter 2001: 0 og 4

Dagligt antal personrejser: 35359 og 50118

Det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen Y=b*ax , hvor y er det daglige antal personrejser, og x er antal år efter 2001.


a) Bestem tallene a og b.
b) Kommentér modellen, idet det oplyses, at det daglige antal personrejser over
Øresundsbroen i 2007 var 67 159.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af mathon

                   y = b·ax

                   50118/35359 = a4-0

                   a = (50118/35359)1/4

                   b = 35359/a0 = 35359


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2022 af Ankyllo

a)


a = 0-4√35359/50118

a = 1.09

b = 35359 / 1.09^0

b = 35359


b)

modellen mener at det daglige antal af personrejser i 2007 kun er 59668

y = 35359 * 1.09^(x)


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.