Kemi

Elektronegativitet

15. april 2010 af Olufs (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde elektronegativiteten for følgende stoffer:

- Kobber(II)sulfat
- Diiod (tror det er 0?)
- Octadecansyre
- Ethanol
- Heptan
- Opløsning af dibrom i vand
 

Men aner ikke hvordan jeg finder det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Brateslav (Slettet)

Du kunne starte med at bruge Paulins elektronegativitets skala - Ikke for at lyde arrogant.


Svar #2
15. april 2010 af Olufs (Slettet)

Kender godt den skala, men er ikke sikker på hvordan jeg beregner det hvis jeg har flere end to atomer.

Men hvis jeg skulle gætte mig til hvordan man beregner det, ville jeg f.eks. gøre sådanne med ethanol:

C2 = 2.55•2 = 5,1

H6 = 2,2•6= 13,2

O = 3,44

13,2-5,1-3,44 = 4,66

Men jeg er ret sikker på at det ikke er sådan man beregner det.


Svar #3
15. april 2010 af Olufs (Slettet)

Kan nogen så ikke i det mindste give mig en rangorden gående fra de stærkt polære stoffer til de upolære stoffer, over de givne stoffer? :(


Skriv et svar til: Elektronegativitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.