Matematik

TANGENTLIGNING HJÆLP!!

15. april 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder:

Funktionen f er givet ved f(x) = 1/2x − kvadratrod af x
Bestem f'(x)
Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (3, f(3))

Har fået f'(x) til 1/2- (1 / (2 gange kvadratrod af x))
får f'(x0) = 0,144

og får tangent ligningen til = o,144(x-3)-0,232
y= 0,144x - 0,665

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af peter lind

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

f(x) = 1/2 x - √x

f'(x) = 1/2 - 1/(2√x)

Her er f(3) = 3/2 - √3 = -0,232 , og f'(3) = 1/2 - 1/(2√3) = 0,211

Så tangentens ligning er

y = f(3) + f'(3)·(x-3) , eller

y = 0,211x -0,866


Svar #3
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 tusind tak!!

men gir y ikke

y= 0,211x - 0,865:)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Som du ser fandt jeg det samme i #2; min talværdi for konstanten b er lidt forskellig fra din, sikkert fordi, jeg ikke runder af før til sidst.


Svar #5
16. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 ah okay. tusind tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: TANGENTLIGNING HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.