Matematik

Hjælp!!

18. april 2010 af Gliop (Slettet)

Michael arbejder på en gård og skal indhegne nogle køer. Han tænker meget over ting og vil gerne sørge for, at de har det så godt som muligt. Han har hørt at jo større areal, de har at græsse på, jo bedre har de det!

Problemet er blot, at han kun har 60m hegnstråd til rådighed!
Michael har dog muligheden at udnytte en mur, som er længere end 60m.

Michaels femte løsning.

Michael stiller hegnet op i en retvinklet trekant med muren som den ene side.

Se figuren.

Find det maksimale areal i denne løsning.

(Hvilken løsning skal Michael vælge?)


  Jeg vil utrolig meget gerne have hjælp til denne opgave..:)

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Nu kan jeg ikke læse docx-filer, men man kunne tænke sig følgende. Arealet = ½*h*g. Kalder vi højden for 60-x og grundlinien for y, så er A(x,y) = ½*(60m-x)*y, og af Phytagoras fås (6m-x)2 + y2 = x2. Nu finder vi Arealet udtrykt ved x (vi eliminerer y af den 2. ligning) og får alt i alt A(x) = ½*(60m - x)*√(x2-(60m - x)2, hvor A ' (x ) = 0 giver x-værdien 40 m


Svar #2
19. april 2010 af Gliop (Slettet)

Dvs. resultatet til denne opgave er: A=0,5•60•40=2400m^2

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

kan du ikke lige lave en doc-fil i stedet, så jeg kan se figuren


Svar #4
19. april 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har lagt en doc-fil. Du burde da komme ind på selve filen. :)


Svar #5
19. april 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har nu lavet en doc-fil igen. :)

Vedhæftet fil:Femte løsning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nej du har ikke, den åbner slet ikke, men du kan sikkert også finde frem til det nu, jeg får gæster og må logge af


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.